Auteur Topic: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?  (gelezen 1774 keer)

Offline Kris

  • X-Shape Flying Boards
  • Die Hard
  • Berichten: 1124
  • ...for god`s sake!
    • Bekijk profiel
    • X-Shape
Hi there,

De laatste tijd veel filmpjes aan het kijken over Flyboarden, aangezien ik dit ook probeer sinds kort.
Nu zie ik veel van die gasten met inflatable kites rijden.
Wie kan me het verschil uitleggen, of zelfs je ervaring?

Mijn eigen ervaring van zien op filmpjes is dat de kites niet makkelijk luffen.
Het lijkt of ze met een kleinere maat hoger springen?
Makkelijkere restart.

Ben benieuwd, vast bedankt voor je reactie  ;)

Greetz,

Kris
Kite:      Flysurfer Speed III 15m "Purple Passion" limited edition
Ride:     X-Shape "Hardcore 3D"
Waist:   Mystic Code 01

Offline RoRoo

  • Administrator
  • Die Hard
  • Berichten: 10689
    • Bekijk profiel
    • Powerkiters
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #1 Gepost op: oktober 06, 2009, 10:14:38 »
UTFS ;)

http://www.powerkiters.nl/tutorials-safety-tips/ram-air-vs-tube-(een-fs-praatje)/
http://www.powerkiters.nl/kitesurfen/verschil-tussen-tube-en-foil/

Veel van die gasten zijn ook kitesurfers die in de winter graag tricks willen oefenen.
Kites luffen bijna niet als ze goed opgeblazen zijn. wat stugger zijn ze dan.
over het algemeen is het geprojecteerde oppervlak van een tube wat kleiner waardoor je sneller een wat groter maatje nodig hebt.

Nadeel. alleen starten/landen is bijna niet te doen.

bijv:
mijn P3 10 is vergelijkbaar met een 13.5 LEI kite.
« Laatst bewerkt op: oktober 06, 2009, 10:17:34 door RoRoo »
Boards [ Trampa 35° short || FlyRadical L 2011 ]
Kites [ Slingshot Rev II 9 & 13 ]

Offline bullitkatcher

  • Die Hard
  • Berichten: 3017
  • Wanting to kite
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #2 Gepost op: oktober 06, 2009, 14:20:23 »
bijv:
mijn P3 10 is vergelijkbaar met een 13.5 LEI kite.
Ligt er natuurlijk wel aan wat voor LEI je hebt...
Een C heeft een kleiner geprojecteerd oppervlak dan een bow/SLE of zelfs een ultra-flat bow/SLE (die dingen komen in de buurt van foils)
Hangt aan: Takoon waist
Vliegt met: Best nemesisHP 12m/9m | Best Waroo08 7m | elliot sigma spirit 2.0
Beweegt op: GI prodigy90 | Flyradical M

Offline RoRoo

  • Administrator
  • Die Hard
  • Berichten: 10689
    • Bekijk profiel
    • Powerkiters
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #3 Gepost op: oktober 06, 2009, 14:27:57 »
Ligt er natuurlijk wel aan wat voor LEI je hebt...
Een C heeft een kleiner geprojecteerd oppervlak dan een bow/SLE of zelfs een ultra-flat bow/SLE (die dingen komen in de buurt van foils)
Yep.. joe aar raait
geen flauw idee waar FS ze mee vergelijkt... maar gok op een C.
Boards [ Trampa 35° short || FlyRadical L 2011 ]
Kites [ Slingshot Rev II 9 & 13 ]

Offline brain87

  • Die Hard
  • Berichten: 1327
    • Bekijk profiel
    • Monjet Kites
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #4 Gepost op: oktober 06, 2009, 14:53:21 »
Yep.. joe aar raait
geen flauw idee waar FS ze mee vergelijkt... maar gok op een C.


Volgens mij is een FS totaal anders maar je kan hem natuurlijk zo afstellen dat ie er als een C of een bow uitziet
Freelance Kitedesigner - Repa's Tubes, Foils, bridles

Offline RoRoo

  • Administrator
  • Die Hard
  • Berichten: 10689
    • Bekijk profiel
    • Powerkiters
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #5 Gepost op: oktober 06, 2009, 14:54:55 »
Volgens mij is een FS totaal anders maar je kan hem natuurlijk zo afstellen dat ie er als een C of een bow uitziet
Hij vraagt verschillen.. kan je het krijgen toch?
Boards [ Trampa 35° short || FlyRadical L 2011 ]
Kites [ Slingshot Rev II 9 & 13 ]

Offline brain87

  • Die Hard
  • Berichten: 1327
    • Bekijk profiel
    • Monjet Kites
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #6 Gepost op: oktober 06, 2009, 14:58:17 »
Hij vraagt verschillen.. kan je het krijgen toch?

Kan idd, alleen wel beetje lastig te bepalen bij een FS :P
Freelance Kitedesigner - Repa's Tubes, Foils, bridles

Offline RoRoo

  • Administrator
  • Die Hard
  • Berichten: 10689
    • Bekijk profiel
    • Powerkiters
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #7 Gepost op: oktober 06, 2009, 15:17:05 »
Enige wat ik aangeef is wat FS op de specs pagina geeft om aan te geven dat opblaaspoppenvliegers over het algemeen een kleiner geprojecteerd oppervlak hebben dan een foil.

rest info op de gegeven links
« Laatst bewerkt op: oktober 06, 2009, 15:19:58 door RoRoo »
Boards [ Trampa 35° short || FlyRadical L 2011 ]
Kites [ Slingshot Rev II 9 & 13 ]

Offline kiterbram

  • Hardcore beuler
  • Die Hard
  • Berichten: 1457
  • Sponsored by FlyOzone.nl Kitestuff.nl
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #8 Gepost op: oktober 06, 2009, 17:30:31 »
........
Nadeel. alleen starten/landen is bijna niet te doen.

....


Hier totaal niet mee eens en is ook zeker niet waar!

Alleen starten met een buisjesvlieger is super simpel maar een andere techniek dan een kamertjesvlieger.
Mijn Ozones starten super makkelijk alleen, en landen precies hetzelfde, kan ik allemaal zelf. Zelfs de nieuwe C-kites zijn super makkelijk te (her)starten en landen.

Hier een filmpje van een bowkite


Zelf landen gooi je hem gewoon op de safety.
Sponsored by Ozone & Kitestuff.nl
Ozone C4

Offline vissie

  • Die Hard
  • Berichten: 3046
  • Liefzijn.
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #9 Gepost op: oktober 06, 2009, 17:37:07 »
Landen en starten is inderdaad wel te doen maar niet aan te raden..
Ocean Rodeo - Slingshot - Flyradical.

Offline kiterbram

  • Hardcore beuler
  • Die Hard
  • Berichten: 1457
  • Sponsored by FlyOzone.nl Kitestuff.nl
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #10 Gepost op: oktober 06, 2009, 18:03:31 »
Landen en starten is inderdaad wel te doen maar niet aan te raden..
Niet aan te raden? Ik doe niet anders....
Sponsored by Ozone & Kitestuff.nl
Ozone C4

Offline vissie

  • Die Hard
  • Berichten: 3046
  • Liefzijn.
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #11 Gepost op: oktober 06, 2009, 18:08:31 »
Niet aan te raden als je bijvoorbeeld een best kite hebt..Die safety krijg jij hem niet veilig geland:P
Ocean Rodeo - Slingshot - Flyradical.

Offline OvLoV †

  • Speciale rechten
  • Die Hard
  • Berichten: 4389
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #12 Gepost op: oktober 06, 2009, 19:23:58 »
Maar gelukkig heb jij een ozone instinct toch?  :P
Trampa shortboard 35o 14 ply ...en 12m aan FS Speed 3

Offline vissie

  • Die Hard
  • Berichten: 3046
  • Liefzijn.
    • Bekijk profiel
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #13 Gepost op: oktober 06, 2009, 19:43:41 »
Nu wel maar heb ondervonden dat de best safety niet zo "best" werkt..;P
Ocean Rodeo - Slingshot - Flyradical.

Offline RoRoo

  • Administrator
  • Die Hard
  • Berichten: 10689
    • Bekijk profiel
    • Powerkiters
Re: Inflatable Kites: Wie kan me hier meer over vertellen? Of ervaring delen?
« Reactie #14 Gepost op: oktober 07, 2009, 09:04:47 »
Hier totaal niet mee eens en is ook zeker niet waar!

Alleen starten met een buisjesvlieger is super simpel maar een andere techniek dan een kamertjesvlieger.
Mijn Ozones starten super makkelijk alleen, en landen precies hetzelfde, kan ik allemaal zelf. Zelfs de nieuwe C-kites zijn super makkelijk te (her)starten en landen.

Hier een filmpje van een bowkite
http://www.youtube.com/watch?v=4KAMj-K1W8Q

Zelf landen gooi je hem gewoon op de safety.

Ik heb er zelf (nog) geen ervaring mee, maar je hoort het eigenlijk overal. Starten/landen met een helper.

Jij bent de eerste die ik hoor ;)
Boards [ Trampa 35° short || FlyRadical L 2011 ]
Kites [ Slingshot Rev II 9 & 13 ]