Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Michiel

Pagina's: [1]
1
Buggy / Flyboards / Re: Gevallen afgelopen zondag in IJmuiden
« Gepost op: januari 11, 2012, 10:58:01 am »
Bedankt voor jullie reacties. 

Citaat
Waar vlieg je mee?
met een beamer 4.
Achteraf was het te veel wind voor de beamer.?
Ik ben simpelweg verkeerd terecht gekomen. Heb alleen een blauwe plek op mijn heup en mijn sleutelbeen gebroken. Heb na de val mijn spul ingepakt (tanden op elkaar) en terug naar de auto. Mijn vrouw heeft me daar opgehaald en zo door naar het ziekenhuis.
Maar het is nu door het kiten gebeurd maar het had met een andere sport ook kunnen gebeuren. Ik ben ook al een paar keer pijnlijk van mijn mountainbike gevallen. PS3-MW2 is ook niet goed voor mijn duimen  8)7

2
Buggy / Flyboards / Gevallen afgelopen zondag in IJmuiden
« Gepost op: januari 10, 2012, 11:39:40 am »
Hi mede-kiters,

Ondanks dat ik nog maar net bij dit forum zit wil het volgende even met jullie delen.
Ik was afgelopen zondag in IJmuiden en was net met  mijn nieuwe spul aan de gang toen ik door een stuurfout/windvlaag uit balans ben geraakt. Ik ben raar terecht gekomen en heb daarbij mijn rechter sleutelbeen gebroken. Pijnlijke ervaring  :? Gelukkig had ik mijn helm op, die heeft de klap op mijn hoofd opgevangen.
Ik heb nu wel de tijd veel op dit forum te lezen.

Michiel

PS Jeffrey(?), bedankt voor de hulp bij het vangen van mijn kite.
3
Hoi Snab,

Ik hou ze om. Ik was alleen benieuwd of iemand praktische tips had voor de handles enz. die nu door de extra lijn (naar het harnas) erg snel verwarren.

Maar ik heb dus antwoord op mijn vragen.

Dank daarvoor.

4
Hoi John33,

Je hebt helemaal gelijk de beamer was niet te houden. Vandaar dat ik dan ook niet op mijn board heb gestaan.
Na een minuut of wat heb ik alles weer ingepakt. Ik woon dicht bij ijmuiden dus volgende keer beter. Kitekillers omhouden dus met de handles, en maar even wennen aan het gepruts met de kitekillers.

Goed uiteinde!

5
Bedankt voor je reactie!

Ik begrijp het nog niet helemaal.. :?

Citaat
Met een bar vliegen kan opzich prima(vind ik heel fijn) maar je moet dan wel aan je safety trekken om hem te laten werken dus als je dat niet fijn vind kan je het beter niet doen.

Ik lees (bijvoorbeeld) over de bar: De bar heeft een safety release systeem, waardoor je in een noodsituatie gewoon de bar los kunt laten als je bent ingehaakt in je trapeze. De vlieger zal dan vanzelf afremmen en naar de grond zaken op de remlijnen.
Of zijn er verschillende typen bars?

Lees nu je mod; harnas en handles niet fijn of een harnas niet fijn. Ik vond het harnas super gaan alleen ik vond deze eerste keer de combinatie niet zo praktisch.

6
Powerkite & De-powerkite / Gebruik kitekillers in combinatie met handles en harnas
« Gepost op: december 31, 2011, 14:32:56 pm »
Hoi iedereen,

Ik heb van de week een board (Next Blaze) en een harnas gekocht (underwave) in Deventer. Ben helemaal blij ermee ;-).
Gisteren gelijk naar IJmuiden gegaan om te proberen, ondanks de harde wind. Ik heb helaas mijn board nog niet aangeraakt. Door de stevige wind ging mijn beamer 4 nogal te keer bij het optuigen, draaien enz. Normaal is dat niet z'n probleem dan draai je eenvoudig je handels en klaar. Nu echter werden de kitekillers en handles een warboel mede door de extra lijn tussen de handles voor aan het harnas. Kitekillers af vlieger draaien of lijnen draaien enz. Kortom ik heb nogal staan prutsen voor de kite de lucht in ging. Nu vroeg ik mij af of ik de kitekillers niet weg kan laten? Ik lees op het forum tegenstrijdige berichten. Ik zat de denken aan een enkele lijn naar je harnas? Het gaat er alleen om dat je kite niet helemaal weg waait in geval van nood. Of is de makkelijkste oplossing om met een bar (bijvoorbeeld "Eolo Radsails cross over bar") te gaan kiten? Ik stel me zo voor dat stel ik word door door de kite omgetrokken dan moet ik eerste de lijn van de harnas los haken en dan komen de kitekillers pas in actie.

Ik hoor graag jullie reactie.

Groeten Michiel

7
Buggy / Flyboards / Re: Flyboarden met losse handles of met een bar?
« Gepost op: december 18, 2011, 20:51:29 pm »
Hoi Johan en de rest,

Ik zat net te surfen voor een board (ik was vandaag even in ijmuiden om te kijken en wil nu zeker ook een board!). Mooie aankoop je Pepperoni!

Maar als je handles gebruikt gebruik je dan ook een harnas? Zo ja, kun je dan nog wel je remlijnen voldoende gebruiken (kitekillers eventueel)? Ik wilde eventueel naast de aankoop van een board ook een bar en harnas aanschaffen, is dat nodig?

Groetjes Michiel

PS ik heb een beamer 4

8
Foto's en Video's / Re: IJslag 26-06-11
« Gepost op: juni 26, 2011, 19:40:42 pm »
HoiHoi,

Michiel was het inderdaad met de beamer 4.

Supermorgen gehad. Thanks Resqueman voor de uitleg. Heb een hoop geleerd over m'n beamer.

Tot de volgende keer.

Bedankt voor de tip over het forum.

Michiel

Pagina's: [1]