Auteur Topic: hq matrixx 15  (gelezen 1956 keer)

Offline gertjan

 • Frequente bezoeker
 • Berichten: 419
  • Bekijk profiel
hq matrixx 15
« Gepost op: oktober 29, 2011, 20:43:56 »
vlieggedrag:

Zelfs lichte wind is deze kite zo in de lucht en opgeblazen .Er zit een eer mooie bolling in de kite .en hij  blijft heel stabiel hangen op 12 uur  stabiel hangen zelfs in deze vlagerige wind . De kite ziet er gek genoeg niet groot uit zal wel door het witte achterstuk komen....Op het moment dat de wind boven de 8a 9 knopen uitkomt is het wel ff schrikken hoeveel kracht de kite produceert. De keren dat ik nu gevlogen heb was de ondergrond nogal mul .maar om met deze wind al slident aan de trapeze te hangen was voor mij nieuw .Accelereren is geen probleem ff iets sneller insturen en je wordt flink opgang getrokken …en deze kite blijft gaan!!!!!. draait naar mijn gevoel vrij snel voor een 15 m.
wel is de d-power aan de magere kant en is het d power koord is vrij lang zodat ik mijn armen geheel moet stekken om (volledig) te d poweren .

Voorop gesteld dat ik een niet al te springerige rijder ben ,heb ik deze kite gekocht om iets meer , hoger ,en verder te kunnen gaan springen.   In mijn beleving is deze kite hier uitermate geschikt voor de timing is totaal anders als bij mijn andere kites het duurt vrij lang voor de kracht opbouw na het insturen, Maar als ik dan eenmaal los ben voelt dit zeer rustig aan en ik heb het idee dat er ook veel float in deze lite zit     

.Deze kite past op dit vlak beter bij mij .hij trekt je niet van je sokken zoals de manta maar pakt je rustig op en zet je rustig neer .Het neerlaten is wel ff een dingetje .Is anders dan ik gewent ben ,je kan de kite met de stuurlijnen naar beneden laten komen maar als hij eenmaal op de grond is dan zakt ie niet netjes in elkaar zoals me manta maar blijft als een windscherm rechtop staan .iets wat in 7 knopen niet erg is.Maar als de wind boven de 14 knopen komt moet je wel een stevige grondpen hebben om hem op deze manier neer te leggen.
Heb nu 1 keer meegemaakt dat ik totaal overpowerd stond veel te vlagerige wind …stom idee maarja.
Ik dacht:; een mooi moment om me 5e lijn safety te proberen is vast beter dan de safty van me manta…..
Niet dus !!!!!  de kite vouwt wel samen maar lang niet zo netjes als hoort de tips blijven naar buiten staan en vangen nog wind de kite begint hierdoor te flapperen en er blijft aardig wat kracht op de lijn staan .op het land met me 96 kilo niet zon probleem maar in het water niet oké denk ik .
Ik kan dit vast wat afstellen maar het viel me wel tegen !

dan nog wat opmerkingen over de kite

De tas van de matrix ziet er een beetje cheap uit dun materiaal rafelig en hij draagt niet zo best . de kite daarin tegen ziet er zeer goed en degelijk uit al vind ik de zeeeeer dunne toming dicht bij de kite wel erg dun…Ziet er kwetsbaar uit .Maar de kite zelf is mooi .geen poespas wat betreft ingenaaide vormen of een overdaad aan opdruk .Ook de luchtinlaten aan de voorkant zien er goed afgewerkt en verstevigd uit .met de kite zit het dus wel goed.

De bar heeft een beetje een zweem van jatwerk over zich heen lijkt alsof  de ontwerpers een bar hebben samengesteld in plaats van ontworpen .Maar ja beter goed gestolen dan slecht bedacht  . Wel een beetje jammer dat de 5e lijn er los bijhangt in plaats zoals bv bij north netjes een paar keer door een (powerlijn)  geweven .Er is helaas ook geen verstelbare stopperball aanwezig. De elastiekjes die de lijnen vast moeten houden zijn veel te strak en ik denk dat die na en paar keer gaan rafelen en knappen.
Voor de rest zie ik geen zwakke punten

er vlogen fotos en filpjes hoop ik  :B
« Laatst bewerkt op: november 29, 2011, 12:58:09 door gertjan »
Flysurfer speed 3 15 limited
North rebbels
Ozone manta 12 m3 (te koop)

Offline Godtoh

 • Die Hard
 • Berichten: 4835
 • BAMI
  • Bekijk profiel
  • Powerkiters
Re: hq matrixx 15
« Reactie #1 Gepost op: november 09, 2011, 12:02:35 »
Zijn er al aanvullingen? Ben benieuwd :)
Gin Eskimo I 6 - Gin Eskimo III 14,5 - Gin Eskimo IV 10 - MBS Comp90
Gin Zulu II 9 - Gin Zulu II 13 - Flydoor L

Offline gertjan

 • Frequente bezoeker
 • Berichten: 419
  • Bekijk profiel
Re: hq matrixx 15
« Reactie #2 Gepost op: november 14, 2011, 09:56:38 »
helaas is de wind op ijmuiden de laatste tijd behoorlijk beroerd. maar zo snel als ik hem weer gevlogen heb zal ik aanvullen .heb wel een keer de 5e lijn moeten gebruiken maar hier later meer over.
Flysurfer speed 3 15 limited
North rebbels
Ozone manta 12 m3 (te koop)

Offline gertjan

 • Frequente bezoeker
 • Berichten: 419
  • Bekijk profiel
Re: hq matrixx 15
« Reactie #3 Gepost op: november 26, 2011, 17:17:36 »
heb me verslagje alvast maar iets uitgebreid :)
Flysurfer speed 3 15 limited
North rebbels
Ozone manta 12 m3 (te koop)

Offline SnaB

 • Die Hard
 • Berichten: 3127
 • WhoopWhooop
  • Bekijk profiel
  • Flyboarden.nl !
Re: hq matrixx 15
« Reactie #4 Gepost op: november 29, 2011, 13:26:43 »
Top, ik lees een beetje wat ze in engeland (kitecrowd.com) ook vinden :) Dat verhaal over de 5e lijn moet natuurlijk niet kloppen, zo te lezen wordt hij simpelweg niet ver genoeg aangetrokken, bar-stop-knoopje verder richting kite zetten lijkt mij de oplossing?
Flyboarden.nl - Kite Freaks
Speed3 12 & 19 For Sale! - Force 11 - ION 7
CKB SnaB custom - Action Skim - RRD Poison '08